perjantai 15. heinäkuuta 2011

Rokotuksia ja juustoa

Kävin Tepan kanssa eläinlääkärillä hakemassa rokotukset. Nyt ne on jälleen kunnossa...

Tykkäsin, kun Malmin Apexista lähetettiin kirje Tepalle. Minusta se oli tosi hauskaa.... Tepan eka kirje.
Kirjeessä muistutettiin Tepaa kertomaan omistajille rokotuksista, että ne tulisi käydä hakemassa. Minusta tällaisen muistutuskirjeen lähettäminen on erinomaista palvelua, koska hektisessä yrittäjän elämässä tällaiset asiat bruukkaa unohtua.

Hieman ensin jännitin odotushuoneessa mahdollisesti oleviin muihin koiriin kohdistuvaa reagointia, mutta Tepa pärjäsi tosi ihanasti. Vähän yritti haukahtaa ja pitää matalaa ölinää, ikäänkuin herättääkseen muiden koirien huomiota. Tepa on vaan niin ihana. Minun ei tarvinnut edes käskeä Tepaa istuutumaan jalkoihini vaan tyttö teki sen automaattisesti. Käänsin Tepan selkä muihin koiriin päin ja komensin maahan. Kauniistihan tuo tottelee, mutta muisti vaan on kovin lyhyt, eli heti kun kuului jokin räpsähdys, Tepa ponkaisi pystyyn... Ja taas komensin istumaan ja maahan, niin ja käänsin koiran.

Meidän ei tarvinnut kauaa odottaa vaan pääsimme nopsasti lääkärille. 

Kuono kiinni

Lääkäri tutki Tepan joka puolelta, paineli vatsaa ja kylkiä ja kokeili lonkat ja polvet, takajalat ja etujalat. Kurkkasi myös suuhun... Nooh... mamma on ehkä vähän huonosti pessyt tytön hampaat kun sinne oli hammaskiveä tullut etuhampaiden taakse alas. Sanoin Tepalle, että nyt aletaankin pesemään useammin hampaita.

Lääkäri käski minun ottaa Tepaa kuonosta kiinni, että kuono pysyisi kiinni, eikä Tepa pääsisi läähättämään. Lääkäri kuunteli keuhkot. Kaikki hyvin!

Piikki ja sen kaverit

Tepalle pistetiin kaksi rokotusta, jotka pitivät sisällään: penikkatauti- ja tarttuvamaksatulehdusrokotukset, kennelyskärokotus, parvorokotus ja raivotautirokotus.

Lääkäri sanoi, että rabies-rokotus saattaa kutittaa hetken... Tepalle ei ole tullut mitään oireita aikaisemmasta rokotuskerrasta, joten pantiin nyt sitten kaikki piikit kerralla kuntoon. Tällä kertaa tuntui tyttöä hieman kutittelevan niskavillasta.

Reipas koira

Kyllä täyty sanoa, että Tepa on tosi reipas koira. Se ottaa tilanteet sellaisena kuin ne tulee. Ei pane hanttiin, eikä yritä karkuun vaan on vaan siinä pöydällä, otsa mamma rintaa vasten nojaten. Kiltisti odottaa, että homma on ohi ja sitten elämä jatkuu ihan normaalina. Sitä ei paljoa rokotuksetkaan kaivelleet. 

Juustopala on herkku

Illalla olikin Tepan ja mamman herkkuhetki. Tepa on hyvin perso juustolle. Tyttö on valmis tekemään vaikka mitä temppuja juustoa saadakseen. Antaa tassua - oikeaa ja vasenta, istuu, makaa, kierii, nousee takajaloille tanssimaan, pomppii kahdella takajalall ja mikä  parasta, tekee mangustit eli istuu etujalat ilmassa pelkkien takajalkojen päällä. Se on kyllä asento, joka ei varmasti ole tälle rodulle tyypillinen... Eihän Tepa mikään sirkuskoira ole... Mutta juustonseisojaksi tai juustokoiraksi sitä kyllä pian voisi alkaa kutsua. Alla olevassa kuvassa Tepa ei syö juustoa, vaan maissia...


Minä olen oikeasti onnellinen koiranomistaja!


4 kommenttia:

 1. Kyllä Tepa on nätti tyttö! Ja aika hauska toi muistutuskirje, enpä ole sellaiseen ennen törmännyt.

  Ja kyllä noita mangusti- gööttejä on enemmänkin. Uman göötit ainakin seisoivat monesti niin, ehkä Tepakin on saanut sen perintönä ;) Leppoisaa kesää teille!

  VastaaPoista
 2. Herran jestas, älä anna ahneelle koiralle maissia!!! Gööttifoorumilla on ollut juttuja suolitukoksesta ja yhdeltäkin göötiltä sieltä suolesta on leikkauksen kautta löytynyt maissintähkä.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset anonyymille "Herranjestas-kommentista". Tarkennan... En seuraa mitään foorumeita, joten en tiedä kenenkään suolitukoksista. En kannusta ketään seuraamaan kirjoituksia tai lukemaan tekstejä, joissa kirjoittaja ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään. Mitä ahneuteen tulee, meidän Tepa ei ole ahne. Olemme antaneet tytön maistaa uusia makuja, emme ylettömästi. Tepan ruokavalio koostuu pääasiassa laadukkaista nappuloista, niiden lisäksi Tepa syö kohtuullisesti lihaa, kalaa ja luita. Emme syötä koirallemme jätteitä tai muutakaan kummaa. Tepa on koira ja rakastettu perheenjäsen ei taivastelun tai ylettömän suojelun kohde tai oman itsetunnon pönkittämiseen tarkoitettu kisaväline.

  VastaaPoista
 4. Täällä toinen onnellinen koiranomistaja ja koiransa Julle. Jullellakin tuppaa tulemaan hammaskiveä ja on taas syksyllä mentävä eläinlääkäriin poistattamaan. Ollaan onnellisia ihanista koiristamme. Hyvää syksyä teille:)

  VastaaPoista