sunnuntai 14. elokuuta 2011

Lehmityttö Tepa

Testipaikka ja rivi autollisia koiria - vai koirallisia autoja? 
Paimennustaipumustesti

Lähdimme perjantaina klo 11 aamulla ajamaan kohti Kankaanpäätä, jossa pidettiin tämänvuotinen gööttien paimennustaipumustesti. Olimme perillä, yhden pysähdyksen taktiikalla, noin 15.30.

Mamma ja Tepa
Totesimme hyvinkin pian saapumisemme jälkeen, että aikataulut olivat pissineet ja joudumme odottelemaan vuoroamme. Tuomarit pääsivät lähtemään ruokatunnille vasta pian saapumisemme jälkeen.
Välillä käytiin häkissä lepäämässä

Odottaminen oli kyllä tosi tylsää, mutta Tepa jaksoi hienosti odottaa, hienommin kuin olin ajatellut.
Tepa odottaa vuoroaan nätisti

Tämä oli ensimmäinen kerta kun olimme tapahtumassa, jossa oli näin paljon koiria kerralla, poislukien pentutapaaminen Kristiinalla. Ensin Tepa oli kuin ADHD, mutta kun kavereita oli haisteltu, ei hössöttämistä ja höntyilyä juurikaan ollut. Tietenkin tyttö olisi halunnut olla kokoajan keskellä kaikkea tapahtumaa, mutta pysyttelimme hieman syrjässä, jotta emme olisi olleet paimentaville koirille häiriöksi.

Testipaikkaa
Tepa, Ari ja tulkki menossa lehmien luokse


LehmiTyttö Tepa
Tepa työn touhussa
Siinä se Tepa ajaa
Tepan vuoro tuli hieman ennen klo 19.00. Naudat olivat varmasti ihan kyllästyneitä näihin kintuissa räksyttäviin pieniin tyyppeihin ja välillä jouduttiinkin jokin ärsyyntynyt nauta siirtämään pois aitauksesta (anteeksi väärät termit - nämä maaseutuasiat ovat minulle täysin vierailta). Eräskin naudoista yritti potkaista Tepaa, mutta Tepa teki nopeat väistöliikkeet.

Olin yllättynyt tytön rohkeudesta kohdata naudat/lehmät/hiehot/whatever... Tepa tajusi heti mitä tehdä... Ari oli Tepaa ohjastamassa lehmänläjien keskellä, koska minä "pelkään" olla samassa tilassa noin isojen eläimien kanssa tai niin monen läheisyydessä samaan aikaan, eikä ajatus lehmänkakkaan astumisesta edes kumisaappailla kiehtonut. 

Tepa meni siis rohkeasti lehmiä päin ja alkoi ajaa niitä ja ohjastaa sivuun meneviä takaisin laumaan.

Kuvasin videokuvaa, mutta se on valitettavasti (ainakin toistaiseksi) käyttökelvotonta, koska en saanut editoitua, sivusta seuraavien ihmisten ääntä ja osittain ruokotontakin kielenkäyttöä pois. Harmillista on, että eräs rouva oli niin kovaääninen, että kaikki hänen puheensa peittivät alleen Tepan paimennustilanteet, joissa Tepa haukkuen ajoi nautoja. Olisi ollut tosi hienoa saada tähän edes pieni pätkä... Työstän tätä vielä ja lisään videon heti kun keksin ratkaisun erottaa rouvan äänen pois.


Testin tulos

Tästä päästiin testin tulokseen...

Tepan testitulos


Kankaanpäästä Degeröön

Lähdimme Tepan testauksen jälkeen kohti mökkiä. Olimme perillä vasta 23 jälkeen. Tepa simahti autossa, nojasi häkin seinää vasten ihan uupuneena. Annoimme voimienpalautus-nakkeja ja vettä suoraan pullosta niin ja frolikkeja, jotka ovat osoittautuneet Tepalle mieleisiksi herkkunappuloiksi.

Päivä oli uuvuttava, mutta loistava kokemus meille kaikille!
Väsynyt LehmiTyttö

3 kommenttia:

  1. Hyvä Tepa! Aito paimenkoira on hän!

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Onnea Lehmitytölle ja perheelle! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitokset... oli tosi kiva jännätä, miten Tepan käy... Tavattiin mukavia ihmisiä ja kauniita gööttejä... Toivottavasti tavataan pian uudelleen...

    VastaaPoista