perjantai 4. toukokuuta 2012

Perhanan Punkkiaine!

Osuvasti otsikossa... Perhanan Punkkiaine!

Olimme vappuna mökillä yötä ensimmäistä kertaa ja koska mökkimme sijaitsee alueella, jossa on paljon punkkeja, annoimme Tepallekin punkkiaineen, kuten viime + edellisenä kesänäkin.

Tepa nautti, pyöri nurmikolla, varvikossa, mättäillä ja juoksenteli pitkin pihaa...

Kun palasimme tiistaina kotiin, aloin ihmetellä Tepan samaa mökki-käytöstä... Selvästi levoton, ADHD, missään ei ollut hyvä, hännän heiluttaminen sai Tepan kääntymään taaksepäin, ihankuin joku olisi koskettanut häntä sieltä. Tepa pyöri selällään matolla, lattialla, pihalla ja piti matalaa örisevää ääntä.

Yhtäkkiä tajusin, että sen selkää kutittaa... kun näin Tepan ihmeellisessä kiemurassa asennossa, yrittäen raapia itseään hampailla selästä. Koskin Tepan turkkia, ja tyttö reagoi siihen välittömästi tarjoten parempaa rapsuttelukohtaa, yrittäen kääntää itsensä niin, että käteni osuisi selän alueelle, johon punkkiaine pantiin.

Sanoin Arille, että nyt pannaan Tepa pesulle, että se punkkiaine kutittaa Tepaa...

Joten ei muuta kuin suihkuun! 

Seuraavana päivänä tilasimme Tepalle lääkärin, koska kutina oli ihan samanlaista.

Malmin Apexissa Tepa sai asianmukaista hoitoa. Iho tarkistettiin, ei punotusta, eli kutiaminen sekä raapiminen ei ollut aiheuttanut vaurioita iholle. 

Saimme Epi-Soothe-shamppoota, jolla pestä Tepaa. Shamppoon vaikutuksista voit lukea lisää klikkaamalla shampoopullon kuvaa. 

Tepa sai myös pitkän kortisonikuurin. Nyt pillereitä on otettu kolmatta päivää, kaksi kertaa päivässä. Kortisoni pistää janottamaan ja pissattamaan, joten ulkona pitää käydä useammin... On se sen väärtti, koska kutina on helpottunut.


Vuosi sitten annoimme toista punkkilääkettä (exspot), eikä siitä tullut mitään reaktioita. Ja nyt päätettiin antaa toista, koska se estää myös itikoiden ja sääskien puremat. Tässä on kuva antamastamme lääkkeestä.


Eli tätä Bayvantic-lääkettä emme voi mitenkään suositella, jos koira mahdollisesti saakin reaktion ja kutinan takia yrittää purra ihonsa rikki. Tai jos päätätte käyttää tätä tuotetta, niin varautukaa Epi-Shoothe-shamppoolla pesemään koira pari kertaa heti lääkkeen antamisen jälkeen, jos kutinaa tulee.

3 kommenttia:

 1. Minäkin tiedän muutaman koiran saaneen oireita tuosta aineesta. Yksi oli halvaantuneen kaltaisessa tilasssa lähes viikon :(

  VastaaPoista
 2. eipä yleistetä, meillä sopi alle vuoden ikäselle terrierille hyvin ei mitään ongelmia !on ne niin koira kohtasia noikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi...

   tässähän ei yleistetä, vaan kerrotaan punkkiaineesta saadusta reaktiosta. Jokainen ostaa harkintansa mukaan omalle koirallensa mielestään sopivat tuotteet. Harmi, ettet rohjennut kirjoittaa nimelläsi.

   -Tina-

   Poista