sunnuntai 31. lokakuuta 2010

GöötanBitch - Nartuksi tulemisen ihanuutta

Tepasta on tullut narttu!


Meidän pikkukoira ei enää ole pikkukoira!
Tepalla alkoi ensimmäinen juoksu tiistaina 26.10.2010

Hieman jo uumoilin asiaa ennen Espanjan matkaani kun katselin Tepan turvonnutta "värkkiä".
Juoksupöksyt olimme ostaneet jo syyskuun alussa valmiiksi, jotta saataisiin Tepa heti totutettua niihin.

Aria jännitti, alkaako juoksu matkani aikana ja hän jo hieman sitä etukäteen stressasi. Nooh... hyvä on tytöllä ajoitus eli juoksu alkoi juuri matkalta palattuani.

Muutos Muuttumaton...

Tepa on käyttäytynyt ihan eritavoin kuin normaalisti. Tuntuu, että tyttö on kaikki aistit valppaina kun ulkoillaan, ei millään malttaisi edes kakkapaikkaa hakea saatika tortillaa töräyttää, kun pitää jokaista rapsahdusta vahtia.

Samoin vuffittelu sisätiloissa on hieman lisääntynyt.

Tuntuu myös siltä, että Tepaa nukuttaa enemmän kuin tavallisesti.

Rimpsupöksyt


Tietenkin tytöllä pitää olla pinkit rimpsupöksyt. Aluksi Tepa yritti nippasta niitä pois hampailla, mutta minä tietenkin selitin tytölle, että pöksyt pitää olla. Tietenkin pitää olla, koska Tepa tiputtaa tosi runsaasti. Nyt Tepa ei enää housuja irrottele, mutta huomaan, että mielellään pitää pyllynsä lattiassa ja kiertää ympäri 360 astetta housuillaan istuen.


Ruoka ei oikein ole maistunut, herkut maistuu kyllä, joten en ole huolissani. Hieman enemmän tuo tuntuu nukkuvan kuin normaalisti, samoin äänekkäitä unia on paljon enemmän kuin normaalisti, eli murinaa, ulinaa ja sätkimistä.

Sinä, jolla on gööttityttö....KOMMENTOI!!... Otamme mielellämme vihjeitä vastaan juoksun kestosta, käytöksen muutoksista ym sellaisesta, mikä voi meillä vielä olla edessä!!

Palkeenkieli

Palkeenkieli tassussa parani tosi nopeasti. Käytimme Tepaa ulkona jalka pussitettuna. Desifioin anturaa jatkuvasti ja voitelin Bepantenilla iltaisin. Lenkit olivat tosi lyhkäisiä, koska pussi kului helposti puhki... Ja taas desifioin.

Nyt tassu on ihan kunnossa..... Kiitos Kristiinalle hyvistä vinkeistä!

1 kommentti:

 1. Juoksuaika alkaa esikiimalla joka kestää yleensä 8-13 vrk.Tällöin narttu ei vielä anna astua itseään.Esikiimaa seuraa varsinainen kiima joka on kestoltaan n.4-6 päivää.Vuoto muuttuu selvästi vaaleammaksi ja nartut tarjoavat itseään uroksille.Meidän Hilmalla nuo "parhaat päivät" ovat ajoittuneet 10-15 päivien välille.Tällöin monet todella tottelevaisetkin nartut voivat yrittää lähteä karkuteille urosten perään.Kiiman jälkeen kestää vielä reilun viikon ennenkuin nartun elimistö palautuu normaaliin tilaan.Itse pidän Hilmaa n.3-4 viikkoa erossa uroksista.Tosin tuoksut voivat kestää kauemminkin.Hilma (niinkuin monet muutkin nartut) on yleensä masentunut,haluton lenkkeilemään ja flegmaattinen juoksujen loputtua.On myös silloin hyvin kiukkuinen uroksille jos yrittävät mennä takapuolta haistelemaan.Kyllä monen nartun luonne muuttuu aika paljonkin juoksujen aikana.Hilma aikuistui ja rauhoittui jo ensimmäisten ja varsinkin toisten juoksujen jälkeen huomattavasti.Onhan juoksujen alku eräänlainen lapsuuden loppu.Jotkut nartut tulevat juoksujen jälkeen valeraskaiksi ja alkavat hoitaa esim.pehmolelujaan ja nisiin voi tulla maitoa.Tällöin kannattaa kaikki pehmolelut piilottaa ja jos valeraskaus on oikein paha niin eläinlääkäriltä voi hakea lääkettä siihen.Jos nartulla ei aio teettää pentuja niin sterilointia voi miettiä koiran ollessa vanhempi,ainakin mielellään yli 2 vuotias.Silloin myös nisäkasvainten riski pienenee ja ei tule hengenvaarallisia kohtutulehduksia.
  Usein tulee vierailtua täällä teidän blogissa lukemassa Tepan kuulumisia.Tepan äiti Lulu oli meidän Hilman erittäin hyvä kaveri silloin kun vielä oli Uman omistuksessa.Olisi kiva joskus nähdä Tepa ihan "livenä".
  Mukavaa Syksyn jatkoa teille kaikille!
  Terkuin,Krista ja Hilma
  http://hilmis.vuodatus.net

  VastaaPoista