keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Tepa Taakanvetäjä...


Tepa Taakanvetäjä...

Tepa on kova tyttö vetämään... Ajattelin, että se varmasti, vantterana koirana, pärjäisi hyvin taakanvetokilpailuissa.

Vetäminen on asia, johon halusin puuttua, koska talvella varsinkin on tylsää jos koira vetää kuin hinuri.

Siirryimme tavallisesta pannasta puolikuristavaan pantaan. Se ei auttanut, koska pannan piti olla sen verran suuri, että se mahtui Tepan pään läpi. No kun se mahtui pään läpi niin se ei sitten kuitenkaan aiheuttanut tarpeeksi kiristyksen tunnetta kaulaan, vaan oli löysä.

Kävimme Mustista ja Mirristä ostamassa täyskuristavan pannan. Siitä ei ollut mitään hyötyä. Tepa veti ja veti kuristavasta pannasta huolimatta ja toiseksi ne olivat Tepan kokoiselle koiralle kuitenkin liian pitkiä.

Kun Tepaa ulkoilutti, tuli kaikki lihakset kipeiksi kun piti jännittää kättä, pakaroita, hihnaa, äänihuulia ja hermoja, jotta pystyisi pitämään vetämistä edes vähän kurissa.

Päätimme lopulta hankkia kuonopannan.

Kuonopanta

Kuonopanta on toiminut meillä moitteettomasti. Tepa kävelee vierellä tosi nätisti ja on helposti ohjattavissa. Lisäksi hihnaräyhääminen on vähentynyt huomattavasti.

Nyt olemme käyttäneet tätä jo tovin ja olemme erittäin tyytyväisiä.

Aluksi toki Tepalla oli tottumista. Ensin Tepa yritti ottaa kuonon päältä kulkevan hihnan etutassuillaan vetämällä irti. Pari kertaa tyttö siinä onnistuikin, kunnes huomasin, että Arilla ja Jonella oli panta liian löysällä. Nyt kun panta on tarpeeksi tiukka, ei tällaista ongelmaa enää ole. Toki välillä Tepa yrittää hieroa kuonoa hankeen ja otaksun, että kuonon yli menevä hihna ei tunnu kivalta... Ei varmaankaan, mutta panta on silti äärettömän tehokas on meillä toiminut.

Käytämme sitä toistaiseksi, kunnes oppi on mennyt perille, että seuraa tarkoittaa sitä, että silloin kuljetaan yhdessä eikä niin, että minä seuraan itsepäistä, vetävää koiraa. Minähän se tahdin määrääjä olen, eikä koira.


1 kommentti:

  1. Sukulaissieluisen jämptin kanssa kävelyn vetämiseen auttoi eniten valjaiden käyttö pannan vetämisen sijasta.

    VastaaPoista