tiistai 13. heinäkuuta 2010

Voi YrjölänPuuro!


Terveisiä mökiltä!

Olen kiitollinen siitä, että saatiin perheen kanssa viettää minilomaa eli pidennettyä viikonloppua ja nauttia ihanasta kesäsäästä! Olimme siis mökillä koko revohka...

Savustettu Poron nilkka
Kävin ennen mökkireissua Mustissa ja Mirrissä ostamassa Tepalle ruokia ja puruluita.
Tytölle on jo kasvanut uudet etuhampaat, kirkkaanvalkoiset ja suuhun suurehkot, mutta...
ah, niin ihanat!

Huomaan, että pureminen helpottuu kun puruluun tilalle on ostanut ihan oikeaa lihaisaa luuta, jota voi kaluta. Tepa on kalunnut nilkkaa mitä ihmeellisemmissä asennoissa ja erittäin tehokkaasti. Olin yllättynyt siitä, miten alkukantainen tällainen "seurakoira" voikaan olla kun luun antaa. Silmät seisoo päässä ja niissä on "hullun kiilto"... Onneksi sitä ei ärjyen puolusteta, vaan luun voi käydä ottamassa pois kesken syömisen. Samalla muiden asioiden pureminen on huomattavasti vähentynyt.

Kylmää Kaivovettä...

Mökillä lämpötila kohosi reippaasti yli 30 asteen. Päätimme kastella Tepaa, jotta tytön olo helpottuisi. Kaadoimme kaivovettä Tepan päälle ja hieroimme sen turkkiin. Punkit saivat kyytiä ja hiki myös. Koko ajan piti huolehtia, että Tepalla oli kupissa vettä ja välillä hemmoteltiin Tepaa... Ah niin herkullisella... piimällä.''

Voi Yrjölän Puuro!

Kävin tänään ensimmäistä kertaa paikallisessa koirapuistossa.
Kokemus oli sangen epämiellyttävä. Puistossa oli nainen, joka kertoi koiransa olevan niin hyvin koulutettu ja ihana... ja kuinka meidän Tepa oli niin aggressiivinen ja huonosti käyttäytyvä.

Tepa kyllä haukkui ja oli jalkojeni välissä arkana. Yritti käydä haistelemassa toisen koiran periä, mutta sai osakseen aggressiivisen purkauksen ja palasi jalkojeni väliin. Koko ajan tuon koiranomistajan suu kävi täyttyen itsensä kehumisesta ongelmakoiransa kouluttajana (tämän koiran ongelma oli aggressiivisuus toisia koiria kohtaan ja arkuutena ihmisiä kohtaan) ja tähän tämä naisomistaja oli siis perehtynyt.

Hän myös kertoi, kuinka hänellä oli alussa samanlaisia ongelmia koiransa kanssa, kuin minulla Tepan. Minä en ollenkaan ole tajunnut, että minulla olisi mitään ongelmaa Tepan kanssa. Tepa on vasta neljä kuukautta vanha ja osaa peruskäskyt. Eikä minua hävetä se ollenkaan... Päinvastoin. Tepa on välkky koira ja tottelee kun kiellän menemästä toisen luo, minusta on luonnollista, että koirat ottavat toisiinsa kontaktia. Tepa ei ole aggressiivinen, vaan arka ja toisaalta utelias ja tarvitsee rohkaisua uusissa tilanteissa.

Minusta oli tosi noloa, että koirapuistossa minun koirastani tulikin öykkäri. Lisäksi minua otti päähän se, ettei tuo nainen korjannut koiransa kakkoja pois nurmikolta.

Päätin, etten mene tuohon koirapuistoon enää... Jos menen, menen jonnekin muualle tai opetan Tepan tapamaan muita koirakavereita muualla. Kaipa meitä muitakin koiranomistajia on, jotka ajattelevat samalla tavoin?

Korjaa koirasi paskat, kunnioita muita, älä kehu itseäsi ja koulutustaitojasi... ne huomataan muutenkin...

Tässä muutama kuva öykkäri-tepasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti