perjantai 30. heinäkuuta 2010

Pitkästi ja PätkästiHui tätä hulinaa!

Kesä on mennyt hurjaa vauhtia eikä blogien päivityksiä ole tapahtunut. Hyi minua, laiska kirjoittaja!

Tepa kasvaa ja kaunistuu, nartusta ei kai voi sanoa, että komistuu? Tyttö on nopeasti oppivaista sorttia... Perusasiat alkaa olla hallussa, istu, maahan, tänne, odota, tassu jne.

Ylläolevassa kuvassa testataan Tepan uutta, pinkkiä lippistä...


Ensimmäinen herätys

Tänä aamuna Tepa ensimmäisen kerran kävi herättämässä minut klo 9.15 ja pyysi ulos.
Pissaa ei ollut paperilla eikä kakkaa lattialla.

Pomppasin shortseihin, paitaan ja lipsukkaisiin ja painelin tytön kanssa pihalle. Tepa hienosti hinas itsensä, vauhdilla pissa- ja kakkapaikalleen tapeilleen. Siis hinas.... veti kuin viimeistä päivää.

Olen yrittänyt opettaa Tepaa siihen, että talon eteen ei tehdä tarpeita (ainakaan isoja) vaan vauhti on sen verran kova, että keretään kauemmaksi, ulos piha-alueelta.

Lämpimän sään rasittama, veltto Tepa...


Hieno pissa ja salamakakka

Olen kehunut Tepaa hienoista pissoista aina kun hän ne ulos on tehnyt. Monesti kun asiakkaiden välillä käymme pikapissalla - sanoin Tepalle: "Tee hieno pissa" ja Tepa tekee. Olen myös pannut merkille, että Tepaa ei kauaa tarvitse houkuttaa kakkojen tekemiseen... Ne tulevat automaattisesti toisen valotolpan luona n. 30 metriä pissojen jälkeen. Eikö olekin nopeaa ja täsmällistä.


Luita ja kaluamista

Olen ostanut Tepalle luita. Huomasin, että huonekalujen jalkojen satunnainenkin pureminen lakkasi saman tien kun ostin ensimmäisen naudan nilkan. Luut ovat myös kivoja kun niiden syömiseen tarvitsee nähdä vaivaa. Tuollainen kupissa oleva nappula ei haasta yhtään, se on niin vaivatonta... Kuvassa on savuporoa.


Hampaat vaihtuu...

Olen innokkaasti seurannut hampaiden vaihtumista. Nyt on edessä uusi kalusto, rivi vitivalkoisia, suloisia koiran hampaita. Seuraan nyt kulmahampaiden tuloa, että tulevat ja tulevat oikein...

Tässä kuva Tepan uusista leegoista...

Älypelit

Ostin n. kuukausi sitten Tepalle älypelin, jossa täytyy siirrellä laattoja, jotta voisi saada namin. Peli on tullut jo liian helpoksi. Eli kerran kun Tepa tajusi, että palikkaa voi siirtää tassulla tai kuonolla ja nami tulee esiin, ei pelistä enää muuta iloa ole kuin ottaa aikaa, kuinka nopeasti Tepa sen ratkaiseen ja kirjata ylös oma ennätys... eli ei mitään järkeä tehdä yllämainittua tilastoa.


Stadin tunnelmaa

Olin Tepan kanssa Helsingin vilinässä ensimmäistä kertaa tämän viikon torstaina ja seuraavan kerran perjantaina. Kävimme samalla tapaamassa kahta koirakaveria.

Harmi, etten ottanut kameraa mukaan, mutta en aluksi tiennyt, että paikalla olisi koiria. Tapasimme tiibetinspanjelinartun ja puudeliuroksen. Puudeliuros oli niin vanha, ettei sillä ollut enää hampaita ja oli olemukseltaan hidas. Tiibetinspanjelinarttu ei taas pitänyt vouhottaja-Tepasta laisinkaan ja näytteli Tepalle hampaita Tepan tehdessä tuttavuutta.

Ensin ajattelin, että se puree Tepaa kun Tepa niin sinnikkäästi yritti haastaa leikkiin. Tepa oli vantterampi sekä kooltaan suurempi kuin kumpikaan näistä koirista. Kummasti Tepa vetäytyi hampaitaan näyttävästä nartusta, joten ajattelin, että on hienoa, että voitiin koirat tavata ja Tepa oppii samalla ymmärtämään koirien kieltä.

Olen myös pyrkinyt ottamaan Tepaa mukaan erilaisiin paikkoihin, jotta Tepa tottuisi uusiin juttuihin ja olemaan pelkäämättä vieraissa paikoissa. Tepa siis seuraa mukanani kaikkiin niihin paikkoihin, johon koiran vain voi ottaa.


Arki alkaa

Kesäaikana eli sesonkiaikana en ole pitänyt lomaa, ainoastaan nauttinut pidennetyistä viikonlopuista. Joten siitäkin syystä kirjoittelu on jäänyt vähemmälle.

Nyt palataan arkeen ja elämä tasoittuu normaaliksi, joten päivityksiäkin tulee jälleen tiiviimpään tahtiin.

Nyt Mökille....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti