tiistai 29. maaliskuuta 2011

Katso! Anna!

Hankikoira Tepa
Aikaa on vierähtänyt edellisestä kirjoittamisesta.

Ollaan tässä tehty töitä ja lomailtu ja tehty taas töitä. Alkuvuosi meni Miss Suomi 2011 Finalistien tuunaamisessa ja heidän vierailunsa valmistelussa hoitolaani. Ja sitä ennen vietimme lämpimässä Thaimaassa kaksi viikkoa. Eli kerkesimme juuri parahiksi Suomeen viikkoa ennen Miss Suomi Finalistien vierailua.

Jos haluat käydä katsomassa heistä ja heidän vierailusta hoitolassani, kuvia, niin löydät ne TÄTÄ KLIKKAAMALLA

Tepa on nauttinut talvesta

Tepaa ei pakkaset tuntunut haittaavan ja lumikin taisi olla elementtinä melkoisen kiinnostavaa...
Ainakin kivaa oli hangessa pyöriä.

Takki on pitänyt tytön mukavasti lämpimänä kun Ari on lenkkeillyt tytön kanssa (minun tehdessä töitä). Jäätyneet ruusunmarjat, niitä Tepa mielellään on käynyt "kukkulan-kuningattarena" noukkimassa suoraan puskasta ja pureskellut maiskutellen.

Tepan mahalasku
Tepan lumienkeli
Tepa kieli keskellä suuta
Missä Tepa? - Umpihangessa!
Nautintoaine
Karvanlähtöaika

Kun olin pieni 6v. tyttö, äitini ja isäni hankkivat spanjelin. Spanjelin nimi oli Gaby. Gaby oli tosi ihana ja fiksu koira, kaunis, hyvistä vanhemmista, erinomaisesta sukupuusta.

Ollessani teini-ikäinen, muistan, että Gabyltä lähti ihan valtavasi karvoja... Äitini ihmetteli, miten voi koirasta irrota noin paljon karvaa... kunnes muisti, ettei Gabylle oltu annettu matokuuria.

Näin kävi meilläkin... Tepasta lähti ihan tajuttomasti karvaa. Karvaa oli kaikkialla, lattioilla, vaatteissani, huonekaluissa, autossa, suussa, silmissä ja nenässä. Keräsin sitä 5l muovipussin täyteen ja ajattelin, että kohta tytöllä ei ole turkkia enää ja Tepasta tulee nukkavieru koira.

Karvakoira Tepa

Sitten yhtäkkiä päässäni välähti! - Gaby ja äidin oivallus!

Kaivoin esiin matolääkepaketin ja annoin Tepalle portsuumin...

Tyttö on tosiaankin sopeutuvainen, matolääke menee helposti ja intoa ja innokkuutta on muille jakaa.
Lääkkeen vaikutus oli todella nopea. Ensimmäinen kakka oli löysähkö, niin että jopa sopeutuvainen Tepa tuli kertomaan, että "nyt kyl mamma mulla on hirrrrvee kakkahätä". Ja sitten mentiin!
Sopeutuvainen koira - Tepa

Seuraavana päivänä alkoi turkki palautua ennallaan. Nyt on ensimmäinen matolääkkeetön päivä ja turkki on ihanan kiiltävä ja normaalin näköinen.

Onneksi muistin Gabyn ja äidin oivalluksen, muutoin olisin soittanut Kristiinalle ja kiikuttanut Tepan Apexiin...

Katso! ja Anna!

Olen opettanut Tepaa katsomaan. Kun sanon katso, Tepa ottaa katsekontaktin. Olen myös opettanut, että kun kysyn Tepalta, haluatko herkun? että Tepa vastaisi haluan! eli anna-sanan. Katso menee jo paremmin... Anna on vasta alkanut tulla. Jos vielä saisi opetettua haukkumaan käskystä.

Porsaankorvat

Osaako joku kertoa, miksi possunkorvat eivät kelpaa Tepalle? Jostain syystä viime syksyn jälkeen, Tepa ei ole ollut järin kiinnostunut possunkorvista. Ydinluut, poron kylkiluut ja possun saparot passaavat mainiosti, mutta korvat jää viikoiksi makoilemaan lattialle (mutta kelpaavat meillä vieraileville koirakavereille)...

Kirjoita ihmeessä kommentteihin...

1 kommentti:

  1. Heippa! Olipa kiva pitkästä aikaa katsella Tepan kuulumisia. Hienoja otoksia joista huomaa että Tepa on nauttinut lumesta :)

    VastaaPoista