tiistai 31. elokuuta 2010

Metsässä vilkkui, yön ainoa valopilkkuOlimme viikonloppuna mökillä laittamassa paikkoja kuntoon syksyä varten.
Koska illat ovat jo pimeät ja pimeässä liikkuvaa lue: hiippailevaa koiraa on vaikeaa erottaa, päätettiin hankkia Tepalle sellainen pieni ledivalo, jonka voi kiinnittää kaulapantaan.

Led-valo osoittautuikin todella mainioksi, koska vilkkuva valo näytti koiran liikkeet pilkkopimeällä pihalla ja metsässä.

Yritin kameralla saada otettua vilkkuvasta valosta kuvan... mutta se ei oikein onnistunut. Hieman pinkkiä näkyy Tepan turkissa ja se on juuri se vilkkuva valo, joka vilkkui kaikissa sateenkaaren väreissä. Tosi hauska juttu ja suosittelen kaikille. Hankimme sen Mustista ja Mirristä. Valon hinta oli alle 10 euroa.

Tuo pinkki pötkylä kuvassa on vilkkuva ledivalo.
Haukkupanta

Tuossa yläkuvassa kaulassa oleva mustanharmaa mötikkä on haukkupanta.
Sen tarkoitus on hillitä haukkumista.

Mökkinaapurissamme on vanha pariskunta, jotka pelkäävät koiria. Eräällä toisella naapurilla oli kaksi rotwaileria (10 vuotta sitten), jotka saivat juoksennella vapaasti ympäristössä. Erään kerran toinen koirista puraisi vanhan pariskunnan miestä kasvoihin ja purenta mitä ilmeisimminkin aiheutti miehelle trauman ja hän alkoi pelätä koiria.

Tepa on karannut naapuriin ja haukkunut vanhaa pariskuntaa. Rouva oli yrittänyt huitoa Tepaa haravalla kunnes Ari kalsareissansa sai juostua alatontille hakemaan Tepaa. Tämä tapahtui kesällä kun Ari ja Tepa olivat kahdestaan mökillä.

Tepa on pari kertaa tehnyt Arille temput kun Arin silmä on välttänyt... eli Tepa on lähtenyt tutkimusmatkoilleen lähimetsään tai naapuriin. Kerran ylätontille, sivutontille ja kerran alatontille.

Tepalla on ollut ikävä tapa haukkua ja nämä ihmiset ovat pelästyneet, vaikka kyseessä onkin ollut pentukoira, on tainnut menneestä ajasta, ja vapaista puremaherkistä rotikoista jäädä ikävät muistot... Joten ostimme Tepalle haukkupannan hillitsemään haukkumista ja siis vähentämään pelottavuutta. Vaikka Tepa pieni koira onkin, niin siitä lähtee mahtava haukku ja voimakas ääni.

Pantaan laitetaan pullotettua ilmaa, joka antaa kevyen ilmasuihkun koiran haukkuessa. Koiran ei toivottu käytös pysähtyy ja haukkuminen loppuu. Tämä on toiminut Tepalla mainiosti.

Itse käytän sanaa shh - hiljaa! Ja se toimii minun ja Tepan välillä... eikä Tepa minun paikallaollessani oikeastaan lähde mihinkään vaan istuu nököttää katse-etäisyydellä minusta. Ja jos meneekin kauemmaksi, kysyn ääneen: "missä Tepa on?" eikä sitä tarvitse tehdä kuin korkeintaan kahdesti, niin Tepa jolkottaa hymyillen paikalle.

Tepa, Tepaa....


Tepa on niin ihana kun tulee luokse kutsuttaessa Tepa Tepaa..... Tyttö juoksee täysillä luokse ja ihan intona... Se on jotenkin niin suloista... Harmi, että näistä juoksu-syöksy-yhdistelmistä en ole vielä onnistunut ottamaan kuvaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti