sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kysymyksiä ja vastauksia...


Siististi pihalle

Olen tämän viikon lauantaina korjannut lattialta pois Tepan vessan. Tepa ei ole käynyt siinä viikkoon. Meillä oli Arin kanssa deadline, että jos Tepa ei tee paperille perjantaihin mennessä yhtään pissaa, saan korjata vessan pois.

Näin tapahtui. Koko viikon aikana Tepa ei tehnyt kuin yhdet pissat sisälle (nyt perjantaina). Ari oli takki päällä jo lähdössä mökille ja Tepa ilmoitti hädästään.
Ari käski Tepan odottaa ja silloin se pissa sitten tuli.

Nyt sitten minäkin olen kokenut pissan päälle astumisen. Eli astuin paljain jaloin Tepa-lätäkköön. Tepa oli ihan nolo, mutta eihän sille voi mitään jos kerran pissattaa, eikä kukaan viekään ulos, vaikka viesti olikin selvä: kengät ja takki isännällä jo päällä.

Kysymyksiä ja vastauksia...

Kysyin tässä pari päivää sitten Tepalta: "onko sulla pissahätä"? Tepa vastasi vuf ja alkoi pyöriä ympyrää, kuin ilmoittaakseen, että mennään jo. Minua nauratti... eihän toi koira voi osata vastata kysymykseen. Joten kysyin uudelleen: "onko sulla pissahätä"?
Ja taas tyttö vastasi vuf ja alkoi pyöriä ympyrää.

Menin Jonen luo ja sanoin, että lupaatko tehdä sen, mitä Tepa sanoo.... Kundi vastasi, että joo... Mä kysyin taas Tepalta: "onko sulla pissahätä"? ja taas sama juttu.
Joten nakki viuhus ja Jone pääsi viemään Tepaa ulos.

Toinen kysymys, johon Tepa vastaa myös, mutta eri tavalla. Kun kysyn: "haluatko ulos"? Silloin Tepa haukahtaa ja pomppaa tutun neliraaja-tasajalka-pomppunsa ja lähtee ovelle. Tämäkin on testattu muutamaan kertaan. Se on kyllä tosi hauskaa nähdä, miten Tepa tajuaa.

Joskus olen myös kysynyt ruualla, haluatko herkun. Sitten olen laittanut kolme erilaista herkkua riviin ja kysynyt, minkä näistä haluat. Tepa kerää ne kaikki kerralla suuhun, jos vain mahdollista (koon puolesta). Se on vain niin hauskaa..

Kuvassa vasemmalta oikealle: possun korva, poron kylkiluu ja kuivattua maksaa

Hieno Tyttö - Hyvä Tyttö!

Olen pari kertaa leikannut itsekseni (siis ilman Arin kiinnipitoapua) Tepan kynnet. Vaikka alussa sanoin, että en tule sitä tekemään, mutta nyt Tepa antaa ihan nätisti leikata. Nami tulee jokaisen tassun jälkeen. Ja paljon paljon kehuja. Ei enää venkurointia tai huutoa.

Istun hajareisin lattialla ja Tepa on siinä haarojeni välissä ja sitten leikataan tassu kerralla. Joskus voi olla, että Tepa hieman yrittää vetää jalkaansa pois... Hänhän ei ilmiselvästi vieläkään tykkää puuhasta, mutta paremmin menee kuin ikinä aiemmin. Olen tosi iloinen siitä, että se matalalla äänellä huutaminen on loppunut.

Tämä väline ei ole vieläkään Tepan kaveri... kynsienleikkuri...

Hierontaa...

Minulla on ollut tapana hieroa Tepaa joka päivä. Teen sen hellyydenosoituksina. Eli aina kun Tepa tulee luokseni, hieron häntä kyljistä. Kun sitten istun lattialle niin Tepa on jo tottunut siihen että käyn läpi koko koiran. Samalla olen tarkastanut punkit.

Olen huomannut, että Tepa nauttii siitä, että häntä paijaillaan ja kosketellaan. Tepa heittäytyy selälleen ja haluaa masurapsutuksia... ja niitä sitten riittääkin kun suurin osa asiakkaistanikin omistaa koiran ja tykkää Tepaa tervehtiä. Tepa ei pelkää uusia ihmisiä, koska heihin on täytynyt tottua kun mamman vieraat tulevat.
Tässä naamakuva rennosta koirasta...

Rapuja rapuja

Vietimme kuukausi takaperin rapujuhlia mökillä. Koska olen sitä mieltä, että kaikkea pitää saada maistaa, annoin Tepallekin ravun pyrstön. Voi että se oli hyvää! Se oli niin hyvää, että piti salaa käydä ottamassa Arin perkuujätteistä tyhjä ravun kuori ja yrittää viedä se piiloon Tepan "omalle paikalle". Tässä kuvia Tepan rapujuhlista...

Puuhastelua

Ostin jo kauan aikaa sitten Mustista ja Mirristä Tepalle lelun, sellaisen erilaisia ääniä pitävän mustekalan. Mustekala on osoittautunut lempileluksi. Olen ommellut sen kasaan jo kolmasti.
Sitä on niin ihana ravistaa, kun se kilisee ja purra, koska se vinkuu. Lisäksi se vaan on niin iiihanan pehmeä. Pari kertaa Tepa on yrittänyt suolistaa sitä niin, että osa sisusvanusta on lähtenyt, mutta olen tunkenut sisällön takaisin ja ommellut lelun takaisin kiinni.

Mökkireissuja

Tepa nauttii mökillä olosta ja siitä, että se saa Arin kanssa samoilla metsässä. Sain juuri tänään kuulla, että naapurin koira oli tullut meidän tontille ja olivat tutustuneet Tepan kanssa. Ari kertoi, että olivat tulleet hyvin juttuun. Naapurin koira on kolme kertaa Tepan kokoinen ja hyvin rauhallinen. Taitaa meidän Riehu-Reetta saada naapurinkoiran pään pyörälle tempperamentillaan.... tätä seuraamme...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti