keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Guriton Göötti

Kertaamista..kertaamista - Toistoa..toistoa - Sanotaan, että kertaus on opin äiti!

Tepa tuntuu tosissaan asettuneen taloksi. Kaikenlaista pikkujäynää on tehty.
Arin Reinot sai tänään vuorostaan Tepan kosketuksen, samoin Tinan prinsessa-lipsukkaat, joissa on - Aah - niin ihanat vaaleanpunaiset paljetit ja herkullisen paksunmehevä pohja.

Sanoin Tepalle, että Tina saa hepulit, jos Tepa vielä koskee Tinan kenkiin... Arvaas, millaisen katseen sain?... "Minäkö?, enkai minä? olen viaton? en ymmärrä? olen vielä niin pieni ja söpö..."
Sanoin, että hepuli tulee... kannattaa uskoa, ettei Tinan hepulia joudu kokemaan.

Balleriinani jäivät rauhaan kun näin Tepan kantavan niitä ja voihkaisin dramaattisella äänellä... IIK, mun manolot! Samassa Tepa tiputti balleriinan rusetin hampaistaan, eikä sen jälkeen enää ole koskenut niihin. Prinsessa-lipsukkaan noutoa en ole onnistunut bongaamaan, olen vain huomannut Tepan jättäneen sen kuolaisena ja maisteltuna parvekkeelle.

Kynneli

Meillä on pari isoa jucca-palmua, jotka Tepa on bongannut. Tai itseasiassa niiden mullat. Eilen illalla laitoin niihin kynneliä. Eteisen juccan Tepa on jättänyt jo rauhaan, mutta Tinan työhuoneen vieressä olevassa jucassa oli tänään vielä vierailtu, multaa näet löytyi lattialta.
Uusia "estotoimenpiteitä" täytynee vielä kehitellä.

Mökkitavarat

Lauantaina lähden Tepaa totuttamaan mökille. Sieltä tulen valokuvaamaan Tepan touhuja. Odotan innolla, mitä Tepa tuumaa kun siellä saa olla ihan vapaana. Kyllä... Olen ostanut jo valmiiksi punkkien estoainetta, jota annostellaan pipetistä niskaan ja häntään. Sen vaikutus kestää jopa kuukauden. On kuulemma parempi kuin punkkipanta.

Kuvassa mökkisänky, reissuruokakipot sekä kuljetushäkkiin kiinnitettävä juoma-astia

Eukanuba

Tepa sai kasvattajalta mukaan säkillisen Eukanuba-merkkistä ruokaa.
Tepaa on ruokittu sillä. Tuntuu maistuvan mainiosti pienelle, hurmaavalle Tepalle.
Olen pannut merkille, että Eukanuban ruokia on tosi vaikeaa löytää. Niitä löytyy vain hyvin hyvin harvoista eläinkaupoista. Mietin, pitäisikö alkaa totuttaa Tepaa johonkin muuhun merkkiin?? Mutta toisaalta...Tepa tykkää tästä...Yrjölän Puuro

Juttelin tänään erään asiakkaani kanssa, joka kertoi Yrjölän Puurosta, jota he koiralleen syöttävät. Tätä samaa puuroa söi aikoinaan myös vanhukselan Tanya.
Haisee ja näyttää pahalle, mutta koirat kuulemma tykkää.
Googlasin sen reseptin...

Yrjölän puuro:
1 dl ohrasuurimoita
1 dl tattarisuurimoita
1 dl hirssisuurimoita
1 dl luonnonriisiä
500 gr lihaa/mahaa
raastettua porkkanaa/kalaa tms.

Laita ainekset ja 2 l vettä vuokaan, hauduta n. 150-200 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Puuroon voit myös lisätä esim. öljyä, 1-2 valkosipulin kynttä (kuureina) yms. Liha lisätään kypsennettyyn puuroon raakana.

Jos sinulla on kokemuksia tästä reseptistä pentukoiralla, kerro minulle kokemuksistasi...

Eilinen kylpy...

Ari oli kuvannut Tepan eilistä suihkua videolle. Nauroin aivan kippurassa eilen Tepan spurtteja ja tänään kun katsoin nauhaa, nauratti kahta kauheammin... Täytynee perehtyä videon editoimiseen ja tänne liittämiseen... Saisitte tekin nähdä tosi pöhkön Tepan.

Seuraa johtajaa...

On tämä koiranelämän seuraaminen mielenkiintoista... Joka päivä sattuu ja tapahtuu. Toisaalta on mainiota seurailla "vauvelin" kehitystä ja toisaalta jatkuvaa haastetta kyllä on.

Jokainen Tepan tavannut (kokenut) koiranulkoiluttaja (ainakin heidän koiransa on käyttäytyneet tyylikkäästi ja tottelevaisesti) on sanonut minulle, että meidän Tepassa näyttää löytyvän luonnetta... Joo-o... Luonnetta... Tepa yrittää kyllä "pullistella"... Tänään viimeksi bullmastiffille... Ekaa kertaa Tepa ei oikeesti sanonut mitään (normaalisti kuuluu vaimea wuff). Olin yllättynyt Tepan reaktiosta ja ajattelin, että "wuffittelun vaitonaisuus" johtui siitä, että olin juuri hetkeä aikaisemmin palkinnut Tepaa haukkumattomuudesta.

Kun katsoin sinuun...

Tänään oli ensimmäinen päivä, jolloin Tepa otti katsekontaktia minuun kulkiessamme iltalenkillä. Olin jo ajatellut että Tepa on koirien "acdc"-tapaus, eikä näe/ole kiinnostunut minusta ollenkaan vaan näkee ympärillään vain kaikki varikset, varpuset, rullaluistelijat, pyöräilijät, hölkkääjät, sauvakävelijät, vammaisurheilijat erikoispyörineen, koiranulkoiluttajat, lastenvaunut ja muut vastaavat, "maalaiskoiralle" vieraat asiat.
Olin iloinen siitä, että meillä oli, ja ehkä tulevaisuudessakin voisi olla, edes pienen pieni, pikkuriikkinen katsekontakti kulkiessamme kesäteitä ja nauttiessamme kesäsäästä yhdessä.

Koti, Kodimpi, Kodein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti