maanantai 17. toukokuuta 2010

Koiranelämää ei sen enempää


Tänään meillä alkoi arki.

Ari oli Tepan kanssa silläaikaa kun minä tein töitä.
Jokaisen asiakkaan välissä oli pienenpieni tauko, jolloin Tepa tuli tervehtimään minua.
Ensin hieman jännitti, miten Tepa pärjää ovikellon kanssa, alkaako haukunta tai rynnintä ovelle.
Mitään sellaista ei ole tapahtunut. Tepa ei juurikaan hauku, se on hiljainen koira. Asiakkaat se on ottanut asiallisesti vastaan, mennyt vain haistelemaan, jos lupa on annettu.

Pissapaikka

Tepa on tosi hienosti oppinut pissimään paperille. Enää harvoin vahinkoja tapahtuu ja yleensä ne on liittynyt kiihtymiseen, esim Arin torumisen jälkeen tuli pisu keittiön lattialle. Vain yhdet kakat Tepa on tehnyt sisään ja se oli ensimmäisenä päivänä kun Tepa tuli kotiin, muut kakat on tehty ulos. Minäkin olen oppinut kuuntelemaan Tepan sanomaa kun masussa alkaa kakkihätä tuntua.

Tässä on Tepan pissapaikka
Aritusta

Arihan oli mökillä viime viikonloppuna kun Jone ja minä harjoiteltiin Tepan kanssa olemista. Oli siis jännää nähdä, miten Arin ja Tepan päivä sujuisi... Hih... Tepa sai Arin liikkeelle. Tinan kengät on hienosti saaneet olla rauhassa, mutta Arin koinsyömät lenkkarit pääsivät Tepan salaiseen käsittelyyn silläaikaa kun Ari istui tietokoneella. Sanoin Arille, että Tepalla oli tylsää kun sä et ollut sen kanssa, siksi se jyrsi sun kenkää.

Tepa kävi myös kukkaruukulla... kun tulin työhuoneesta ulos, oli kukkamulta Tepan suussa ja minä tyttöä torumaan heti itse teossa... siinä oli taas häntämittari laskusuunnassa.

Joten Tepan päivä oli täysin Aritusta... Arin torumista...
Kuvassa reposteltu (lue: teposteltu) tossu
Turvallista matkustamista

Kävin viime perjantaina ostamassa Tepalle kuljetushäkin autoon.

Koiran kuljettaminen irrallisena ei ole pelkästään vaarallista vaan myös hankalaa. Koira pitää pitää sylissä ja se hakee paikkaansa. Mietin valjaita, mutta Tepa on vielä pieni ja matala koira, joten ajattelin valjaiden olevan huono idea. Syli sinänsä olisi varmasti "turvallinen" paikka mutta tuntui aika kuumalta, Tepan kieli oli pudota suusta kun aurinko paistoi suoraan syliini, jossa Tepa makoili kun matkasimme kasvattajalta kotiin ja kun menimme rokotuslääkärille. Joten päädyin siis kuljetushäkkiin. Sen saa autossa alemmaksi kuin syli, joko farkun takapenkille (ainakin alkuunsa kun totutellaan) ja/tai myöhemmin tavaratilaan.

Tepa on käynyt jo tutustumassa häkkiin ja makaillut siellä pehmeän tyynyn päällä.

Terhakka koira

Tepa on tosi terhakka kaveri. Nyt iltasella, kun on ollut viileämpää, se on juossut vapaana suurella nurmikentällä. Olen ottanut kymmeniä kuvia, joista vain muutamat ovat onnistuneet, koska tyttö on liikkeellä koko ajan ja kuvat ovat suurimmaksi osaksi heilahtaneita (tai siis Tepa on heilahtanut) tai Tepa on niissä "ei tunnistettavassa asennossa".

Yritin tänään saada vangittua valokuvaan Tepan ilmeitä, joita on monia monia monia... Kuten myös asentoja... Tässä joitakin ilmeitä ja asentoja.


1 kommentti: